EMDR

Silmänliiketerapia eli EMDR (Eye movement desensitization and reprocessing) on yksi tärkeimmistä menetelmistäni, jota käytän psykoterapian yhtenä osana tai lyhyempinä hoitojaksoina yksittäisiin traumoihin. EMDR auttaa prosessoimaan vaikeita muistoja ja mielikuvia neutraalille tasolle.

EMDR:ssä yhdistyvät altistaminen ja vaikeiden tunteiden ja mielikuvien käsittelemistä helpottavat silmänliikkeet. Menetelmän avulla on mahdollista työstää traumojen ja postraumaattisen stressireaktion lisäksi vaikeita muistoja, pelkoja, ahdistuneisuutta sekä esimerkiksi ihmissuhdeongelmiin liittyviä prosesseja.

“Tässä tuntui tapahtuvan enemmän kuin vuoden terapiassa, vaikka aluksi hyvin skeptisesti suhtauduinkin.” -Nainen 28 v, yrittäjä

“EMDR-sessio oli voimakas ja vapauttava kokemus. Oivalsin nimenomaan tunnetasolla tuon session myötä niin monta asiaa, että olen ollut aivan ihmeissäni. Tapaamisen jälkeen kotona tunsin oloni ihanan kevyeksi ja vapautuneeksi. Monta viikkoa pohdin ja kirjoitin näistä oivalluksistani ja kokemuksistani, mikä selkeytti ison määrän kysymysmerkkejä elämässäni. Olisin voinut käydä vuoden päivät puhumassa keskusteluterapiassa näistä asioista, mutta silti tämä kokemus olisi voinut jäädä saamatta. Yksi tapaaminen, mikä ajan ja vaivan (ja rahan) säästö.” -Parisuhdekriisiin apua hakenut perheenäiti

Itse maksavalle vastaanoton hinta on 110 e / 45 min. EMDR-hoidon kohdalla on erittäin suositeltavaa varata alussa 1,5 tunnin mittainen aika, jotta prosessin eri vaiheet ehditään käydä läpi.