”Treeniohjelma” psyykelle

Kun muutoksen kohteena on jotain näkymätöntä, itsensä kehittämisen peruslainalaisuudet saattavat unohtua. Näin käy usein varsinkin psyykkisten taitojen kanssa: ”Tein mä sen harjoituksen pari kertaa, mut ei se toiminut.” ”Kyllä mä kokeilin, ei ollut mun juttu.” ”Mä nyt vaan oon tällainen.”

Vastaava argumentointi kuulostaa hassulta esim. urheilun kontekstiin siirrettynä. ”Kävin mä kerran salilla, mut ei mun lihakset kasvaneet, ne tuli vaan kipeiksi.” ”Mulla nyt vaan on huono kunto, ei se siitä muuksi muutu lenkkeilemällä.”

Kun on tehtävä oman mielen ja rakkaimpiensa hyvinvoinnin kannalta tärkeitä muutoksia vuorovaikutustaitojen tai vaikka hermoston itsesäätelyn osalta, tarvitaan lukuisia toistoja. Tarvitaan rehellisyyttä, arviointia ja pitkän tähtäimen keskittymistä.

Psyykkinen muutos vaatii aikaa ja toistoa ja se palkitsee tuhatkertaisesti vaivannäön. Jos tahdot ”treeniohjelman”, ota yhteyttä muhun. 

%d bloggaajaa tykkää tästä: