Korona-ahdistus & mielen hoitaminen

Koronaan liittyvä uutisointi aiheuttaa monelle ahdistusoireita ja voimakkaita stressireaktioita. Jotta viruksen leviämistä saadaan hidastettua ja terveydenhuollon resurssit turvattua, on tärkeää säästää voimat olennaisiin käytännön toimiin. Tässä psykologin ja keho-orientoituneen psykoterapeutin neuvot, kuinka suojella omaa jaksamista poikkeustilanteessa.

Arvioi kuinka huolissasi olet asteikolla 1-10? Miten saisit numeron pienenemään toiminnallasi ja ajatuksillasi?

Voit valita myös 20 sekunnin saippuakäsipesun taustalle hyvän laulunpätkän tai rauhoittavan lauseen, kuten osan meditaatiosta: ”Olen niin terve ja onnellinen, kuin mahdollista. Olen turvassa…” jne.

Jos sinulla on etuoikeus jäädä etätöihin, arvosta sitä. Mieti voitko perua lisää ei-elintärkeitä menojasi säästääksesi terveydenhuollon resursseja ja jonkun hengen. Riskiryhmiin kuuluu kaiken ikäisiä vauvoista vaareihin ja erittäin monella tuttavapiirissäsi on jokin perussairaus. Voit suojella heitä viisaasti. Muista samalla, että jokaisella on omanlaisensa tilanne ja joiltakin yrittäjiltä lähtee toimeentulo alta peruutusten takia.     

Toivon että ohjeistani on sinulle apua. Jaa tätä halutessasi muillekin.

Lämmöllä Hanna Markuksela, psykologi & keho-orientoitunut psykoterapeutti

%d bloggaajaa tykkää tästä: